УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Внутрішня і зовнішня обробка балконів і лоджій після утеплення

Лоджія або балкон — в умовах неласкавого українського клімату ці холодні, напіввідкриті приміщення не дуже функціональні. Багато хто використовує їх як комору для непотрібного мотлоху, а адже якщо внутрішня і зовнішня обробка балконів і лоджій після утеплення зроблена правильно, то вони можуть стати корисними квадратними метрами: кабінетом, тренажерним залом, спальнею, оранжереєю.

 Для того, щоб у такій кімнаті було комфортно і взимку і влітку, необхідно врахувати кілька нюансів і тоді вона стане повноцінним житловим простором Вашої квартири.

 Засклити і утеплити!

 Скління лоджії має бути обов’язково «теплим», тобто виконаним за допомогою металопластикових вікон з профілю німецьких марок Rehau і KBE. Тільки пластикові вікна здатні захистити балкон як від опадів і пилу, так і від шуму і холоду. Їх установка підвищує температуру «балконного» повітря приблизно на 5 градусів. Необхідно врахувати, що таке скління — додаткове навантаження на перекриття лоджії і парапет. Для того, щоб її знизити, зазвичай, встановлюють енергозберігаючі однокамерні ПВХ склопакети з низькоемісійним склом, заповнені аргоном.

 Не можна нехтувати і реставрацією балконного парапету за допомогою цегли або пінобетону і його гідроізоляцією. Як правило, його утеплюють і з зовнішньої і з внутрішньої сторони, а також встановлюють «теплоізоляційну подушку» на стелю, підлогу, бічні стіни, застосовуючи для цього слабогорючие синтетичні матеріали, такі як монтажна піна, мінеральна вата, пеноплекс та інші. Не утеплюється тільки стіна між квартирою і балконом, через неї «проходить» тепло. Додатковий обігрів балкона забезпечується за допомогою системи «тепла підлога». Її монтують під стяжкою. Зверніть увагу, при цьому особливо важливо, щоб не тільки утеплювач, але і фінальне покриття підлоги було негорючим. Виключено використання дерев’яної статевої дошки, можливе укладання спеціального ламінату, керамограніта або кахельної плитки.

  Естетично, надійно, практично

 Внутрішня і зовнішня обробка балконів і лоджій після утеплення служить не тільки для надання їм привабливого і сучасного вигляду, але і для додаткової тепло і гідроізоляції.

Із зовнішнього боку лоджію, як правило, обшивають сайдингом — спеціальними панелями для зовнішньої обробки будівель, які бувають як металевими, так і вініловими. Перші — більш міцні і вогнестійкі і, найчастіше, використовуються в промислових будівлях, зате другі більш легкі, що важливо, особливо коли мова йде про малоповерхових будинках, таких як горезвісні хрущовки. І ще одним ключовим перевагою ПВХ сайдинга є ціна, яка в 3-3,5 рази нижче, ніж у металевого. Його виробники, серед яких як зарубіжні, так і вітчизняні компанії, дають п’ятидесятирічну гарантію на матеріал, тим самим, підтверджуючи його міцність, стійкість до морозів і ультрафіолету.

Монтується сайдинг на обрешітку. Його строгі геометричні форми, соковита колірна палітра, що налічує до 15 кольорів, і фактура «під дерево», додадуть охайний і святковий вигляд будь-якому балкону або лоджії.

Матеріали такі як ПВХ — ламіновані панелі рефленнавагонка, застосовуються також для внутрішнього облицювання балконів, в т.ч. і для стелі. Їм притаманні всі достоїнства пластику, який залишається «свіжим» не менше 10 років, навіть якщо експлуатується при температурі від мінус до плюс 50 градусів. Цей вологостійкий матюкав не боїться подряпин, не пахне, відповідає найсуворішим екологічним і гігієнічним нормам. Робота з ним те саме гри в конструктор: швидко, практично, акуратно.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *